Vincenzo Corsini

Narodowość włoska i polska. Dyplom ukończenia Studiów Wyższych na Kierunku Techniki Reklamowe na Uniwersytecie w Perugii. Znajomość języków polski , włoski, angielski, hiszpański. Krytyk muzyczny w miesięcznikach, muzyk, organizator spektakli, wydarzeń muzycznych oraz spotkań i kongresów; Jest autorem innowacyjnej pracy dyplomowej związanej z marketingiem muzycznym; fotograf i aktor teatrów amatorskich; zapalony kinoman, amator literatury klasycznej i współczesnej, bywalec muzeów. Od Marca 2006 Radio Afera – Poznań (www.afera.com.pl) Pomysłodawca i prowadzący programu „Heros bez Eros” o włoskiej muzyce i kulturze. Od Stycznia 2008 Good Music Organization odpowiedzialny za projekty społeczno-kulturalne. Pomysłodawca i organizator musicalu z młodzieżą ze szkół średnich. Organizator międzynarodowego festiwalu „VenerElettrica” (www.venerelettrica.it). Przewodniczący zrzeszenia kulturowego Campi di Cotone (Perugia). Założyciel , realizator i koordynator Konferencji i Sympozji na temat muzyki i komunikacji , wydarzeń kulturalnych i muzycznych, przeglądów i konkursów. Współpracowałem z organizacjami Immediatamente (www.inmediatamente.it) oraz Foyer (www.foyer.cc). Freelancer dla włoskich i zagranicznych firm, agencji reklamowych i festiwali. Dyrygent chóru. Technik dźwięku dla spektaklu teatralnego Rumble, kompanii Human Beings.